Mindenben rejlik egy kis kockázat

Egy vállalkozás nem attól lesz sikeres, hogy profitot termelünk. Ahogy nem elég önmagában az sem, hogy megbecsüljük a dolgozóinkat, vagy különböző juttatásokban részesítjük őket. Ez nem elég. A biztonság legalább ennyire fontos. Az ember gondolkodó lény, mindent mérlegelünk, átgondolunk. Azt is, hogyan tegyük biztonságossá cégünket. Ezért minden olyan veszélyt feltérképezünk, ami egy adott helyzetben, területen előfordulhat, és ezekre megkeressük a megoldást.

Kevés ember az, aki vakmerően, akár az életét is kockáztatva, beleugrik valamibe. Vegyük alapul a profi hegymászókat. Sok rutinnal, évek tapasztalataival sem vágnak neki úgy egy hegynek, hogy nem néztek alaposan mindennek utána. Időjárás, a hely adottságai, az esetlegesen felbukkanó váratlan körülmények, a megfelelő eszközök megléte, és azok használhatósága. Láthatjuk, ezek mind-mind hosszas felkészülést követelnek, hogy biztonságban el tudják érni a csúcsot, és épségben mesélhessék majd ezt a kalandot az utókornak. Ugyanez igaz a vállalkozásunkra is. Fontos, hogy minden apró részletet mérlegeljünk, minden veszélyforrást felkutassunk és intézkedjünk a balesetek megelőzésére, hogy meg tudjuk védeni beosztottainkat. Erre nagyszerű és kiváló megoldást nyújt az Active Safety csapata, amely sok más tevékenységen kívül a kockázatértékelést is, a lehető legmagasabb szinten végzi el. Egy kockázatértékelés nem csak, hogy kötelező, de ennek hiánya súlyos büntetésekkel járhat.

Kártérítés, büntetőjogi következmény, és munkavédelmi bírság.  Ne essünk abba a hibába, hogy bajuk essen a beosztottainknak, hiszen felelősséggel tartozunk irántuk. Jó munkavédelmi szakember mellett már tökéletesen működő, eredményes vállalkozásunk lehet, és nyugodtan hátradőlve végezhetjük mi is a munkánkat. Az emberi élet, és a vállalkozásunk sikere sem érdemel kockázatot.

Szólj hozzá!